Treći razgovor u ciklusu Nove generacije: pisanje scenarija za TV serije

U petak 16. 10. u 18 sati u književnom klubu Booksa Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela predstavlja temu pisanja scenarija za TV serije!

Mnogi se slažu da razlog velikog porasta kvalitete televizijskih sadržaja u posljednja dva desetljeća treba tražiti upravo u sve kvalitetnijim scenarijima za TV serije. Uzbudljive priče, kompleksni likovi, probijanje žanrovskih granica i serijalna struktura koja drži gledateljstvo prikovano uz ekrane neki su od razloga kojima se objašnjava činjenica da su upravo serije dovele do procvata televizijskog medija. Kako izgleda scenaristički proces u proizvodnji sadržaja za serije i kako se on odvija u domaćoj televizijskoj produkciji tema je sljedećeg u nizu razgovora Nove generacije!


Fotografija sa snimanja HRT-ove serije Dnevnik velikog Perice

U ovom razgovoru sudjeluju članovi SPID-a: scenarist Počivali u miru i Ko te šiša, dramaturg Ivan Turković Krnjak, scenarist HBO-ove serije Uspjeh i dramaturg Marjan Alčevski te dramaturginja, scenaristica i urednica dramskog programa HRT-a Zinka Kiseljak, uz moderiranje dramaturginje Nine Gojić.

Razgovor je dio ciklusa “Nove generacije” nastalog u organizaciji strukovne udruge SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i književnog kluba Booksa o temama koje publici približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje, a na kojima se ujedno predstavljaju mlađi članovi i članice SPID-a na početku svojih profesionalnih puteva.