SPID Story+Tech: masterclass Spencera Hunta “AR/VR: U potrazi za pričama budućnosti” na Zagreb Film Festivalu

U suradnji sa Zagreb Film Festivalom donosimo prvo u nizu događanja u sklopu naše nedavno pokrenute platforme SPID Story+Tech, koja povezuje scenaristiku i pripovijedanje općenito s najsuvremenijim tehnološkim trendovima.

SPID Story+Tech je platforma koja povezuje scenaristiku i pripovijedanje općenito s najsuvremenijim tehnologijama. Najnoviji mediji donose nove prilike za stvaranje inovativnih priča. Cilj platforme je suradnja s probranim domaćim i inozemnim stručnjacima koji su uspjeli ‘zajahati val’ novih medijskih tehnologija i uspješno ga iskoristiti u svojim kreativnim projektima te edukacija stvaralaca i publike o kreativnom potencijalu kojeg nose najnoviji mediji. SPID Story+Tech vode dr. sc. Jasmina Kallay i Srđan Laterza.

U sklopu Zagreb Film Festivala (ponedjeljak, 13. studenoga 2018. u 16 sati u dvorani F22, Frankopanska 22) održat će se prvo događanje u ovom projektu – masterclass Spencera Hunta AR/VR: U potrazi za pričama budućnosti.

Masterclass će započeti otkrivanjem kako će AR (augmented reality – proširena stvarnost) promijeniti način na koji percipiramo naš svijet, a završit će raspravom o dizajniranju interaktivnih, razgranatih priča koje koriste komponente umjetne inteligencije. Kako će AR i VR (virtual reality – virtualna stvarnost) promijeniti postulate klasične scenaristike? Kakav interaktivni sadržaj traže urednici, producenti i festivali? Koje će nam nove horizonte otkriti budućnost pripovijedanja?

Na ova i druga intrigantna pitanja vezana uz scenaristiku, filmsku umjetnost i nove tehnologije odgovor će dati Spencer Hunt, kreativac i strateg specijaliziran za suvremene oblike interaktivne zabave. Bio je jedan od ključnih ljudi Skydance Media koja se nalazi u sklopu studija Paramount, za koji je razvijao tzv. imerzivna iskustva za različite klasične i novomedijske platforme. Dugi niz godina radio je u industriji videoigara, a onda je svoje široko iskustvo prenio u velike interaktivne holivudske projekte, kao što su Interstellar VR, Interstellar Adventure,Archangel VR, South Park: Stick of Truth, SpongeBob: Sponge on the Run, Ninja Turtles. Član je Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti, Ceha američkih producenata i IGDA-e.