SPID-ov interni natječaj za članstvo Kriziranje 2020

U skladu s našom kolektivnom novom realnošću te ciljem otvaranja udruge prema novim programima odnosno željom za poticanjem članova za aktivniji doprinos radu udruge, Upravni odbor SPID-a odlučio je pokrenuti interni natječaj za realizaciju programa članova udruge.

Pokretanje ovakve vrste natječaja dugo je bilo u planu, a novonastala kriza dala nam je dodatni poticaj za njegovo pokretanje, jer smo svjesni da se mnogi od naših članica i članova nalaze u prekarnoj financijskoj poziciji zbog masovnog otkazivanja projekata, te ovim putem želimo otvoriti jedan potencijalni kanal podrške članovima u tom smislu. No, i povrh aktualnih okolnosti, želja nam je da ovaj natječaj služi kao svojevrsno testiranje terena za budući rad udruge odnosno perspektive i mogućnosti u tom smislu. Želja nam je da odabranim programima ponudimo članstvu kvalitetne sadržaje koji su sami kreirali, a koje smatraju korisnima za vlastiti profesionalni razvoj, odnosno da povećamo vidljivost udruge u javnom polju i omogućimo diseminaciju znanja prisutnog u našim redovima.

Selekcijsku komisiju čine članice Upravnog odbora udruge – Jasna Jasna Žmak (predsjednica), Jelena Kovačić (potpredsjednica), Nina Gojić, Zinka Kiseljak i Ivana Vuković. Pri selekciji prednost će imati promišljeni, ekonomični (niskobudžetni) prijedlozi u skladu s ciljevima natječaja. Selekcijska komisija će voditi računa da su u programu zastupljena različita područja bitna za razvoj udruge odnosno kompetencija polaznika, kao i aktualnost odnosno zanimljivost ponuđene teme. Upravni odbor zadržava pravo da ne odabere nijedan projekt za realizaciju, ukoliko na natječaj ne pristigne nijedan projekt koji zadovoljava sve uvjete natječaja. Rezultati selekcije bit će objavljeni na web stranici udruge i putem newslettera. S obzirom na to da programska sredstva za realizaciju ovih programa dolaze od Hrvatskog audiovizualnog centra koja su inicijalno trebala biti utrošena za prethodno planirane live projekte, prije konačne odluke o provedbi pojedinih programa, odabrani će projekti morati proći kolaudaciju od strane umjetničkih savjetnika za komplementarne djelatnosti.