Četvrti SPID-ov interni natječaj Kriziranje 2023.

Četvrtu godinu zaredom SPID raspisuje interni natječaj za realizaciju edukativnih/diskurzivnih/inovativnih/eksperimentalnih programa članova udruge!

Natječaj koji je originalno nastao u jeku pandemijske krize Upravni je odbor odlučio pretvoriti u godišnji natječaj kako bi svim članicama i članovima pružio prostor i osigurao uvjete za realizaciju programa manjeg opsega. Dosada su u sklopu “Kriziranja” realizirana tri programa – 2020. ciklus radionica “Osvajanje prostora // Koordinate (ne)sreće – od autoetnografskog do dokumentarnog” koju su osmislile i vodile dramaturginja i etnologinja Nikolina Rafaj te spisateljica i dramaturginja Katja Grcić, godinu kasnije scenaristička radionica “Pisanje zavičaja” pod vodstvom scenaristice Mateje Posedi, a prošle godine filmska radionica “Oslobođeni film” u Ozlju, u organizaciji redatelja i scenarista Tome Zidića

Cilj nam je da kroz odabrane programe ponudimo članstvu kvalitetne sadržaje koji su sami kreirali, a koje smatraju korisnima za vlastiti profesionalni razvoj odnosno da povećamo vidljivost udruge u javnom polju i omogućimo diseminaciju znanja prisutnog u našim redovima.

Selekcijsku komisiju čine članice Upravnog odbora udruge – Jasna Jasna Žmak (predsjednica), Jelena Kovačić (potpredsjednica), Nina Gojić, Zinka Kiseljak i Ivana Vuković. Upravni odbor zadržava pravo da ne odabere nijedan projekt za realizaciju, ukoliko na natječaj ne pristigne ni jedan projekt koji zadovoljava uvjete i ciljeve natječaja. Uvjeti natječaja članovima će biti dostavljeni putem internog newslettera.

Rezultati selekcije bit će objavljeni na web stranici udruge i putem newslettera udruge.