REDOVNI ČLANOVI

Redovnim članovima SPID-a mogu postati izvedbeni pisci koji (A) imaju diplomu Odsjeka za dramaturgiju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (ili ekvivalentnog umjetničkog studijskog programa u Republici Hrvatskoj i svijetu) ili (B) nemaju navedenu stručnu spremu, ali se aktivno i profesionalno bave pisanjem umjetničkih izvedbenih djela najmanje dvije godine tijekom kojih su ostvarili uvjete propisane Pravilnikom o načinu i uvjetima stjecanja članstva u SPID-u.

 

PRIDRUŽENI ČLANOVI

Pridruženim članovima mogu postati izvedbeni pisci koji (A) još ne ispunjavaju uvjete za redovno članstvo, ali imaju barem jedan profesionalni umjetnički rad u području izvedbenog pisanja ili (B) su položili 1. godinu studija na Odsjeku za dramaturgiju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (ili ekvivalentnom umjetničkom studijskom programu u Republici Hrvatskoj i svijetu).

 

UČLANJENJE

Svi koji se žele učlaniti u SPID trebaju ispuniti Pristupnicu koja je dostupna na ovom linku i koja detaljno navodi sve potrebne korake, a preporučamo da prije popunjavanja pročitate Pravilnik o načinu i uvjetima stjecanja članstva u SPID-u koji je dostupan ovdje.

 

ČLANARINA

U 2019. godini članarina za redovne članove iznosi 200, a za pridružene 100 kuna.

Podaci za plaćanje
Primatelj: Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela, Medvedgradska 34, 10000 Zagreb
Žiro-IBAN: HR3223400091110749078
Opis plaćanja: ČLANARINA ZA 2019. GODINU, IME I PREZIME
Model: 00 ili ostaviti prazno
Poziv na broj: Vaš OIB ili datum u formi broja (npr. 04112017)

 

KONTAKT

Za sva dodatna pitanja oko načina i uvjeta stjecanja članstva u SPID-u slobodno se obratite na info@spid.com.hr